Proiect finantat de compania ROLIX - 2022

Panouri SIP:

 

Ce sunt aceste structuri.

Pentru ca casa să fie durabilă și caldă, prefabricată și ieftină, este necesar să alegeți materialul potrivit pentru construcția sa. Piața serviciilor de construcții oferă metode inovatoare de construcție care vă permit să construiți case rapid, eficient și ieftin.

 

Una dintre aceste tehnologii este construirea de case din panouri SIP .

 

Avantaje:

·                     stabilitate, rezistență - construcția monolitică a panourilor SIP contribuie la faptul că pereții structurilor din acest material pot rezista la o sarcină de până la 10 tone pe verticală. Astfel de structuri pot fi operate chiar și în zone nedezvoltate seismic;

·                     respectarea mediului - tehnologia pentru producerea panourilor SIP se bazează pe utilizarea materialelor naturale și polimerice sigure și de înaltă calitate, în plus, construcția caselor din aceste panouri nu este asociată cu formarea unei cantități mari de deșeuri și de gunoi din construcții;

·                     durata de funcționare - polistirenul expandat cu care sunt umplute panourile SIP nu este supus degradării și deformării;

·                     conductivitate termică scăzută - casele realizate din astfel de materiale sunt de câteva ori mai calde decât clădirile din cărămidă, sunt calde iarna și reci în sezonul cald;

·                     izolare fonică excelentă - panourile sandwich umplute cu spumă poliuretanică sunt capabile să absoarbă vibrațiile sonore de peste 70 decibeli;

·                     Un alt avantaj important este eficiența: prețul unei cabane din cărămidă va costa de 1,5-2 ori mai mult decât costul unei case din panouri SIP din aceeași zonă. Reducerea costurilor apare și din cauza faptului că nu este necesar dispozitivul unei fundații scumpe pentru construirea unei case din panouri de vultur. Videoclipul etapelor de construcție confirmă în mod clar că este suficient să instalați un astfel de obiect pe o fundație ușoară, al cărui cost este de patru ori mai ieftin decât baza pentru o casă de cărămidă.

 

Costul este, de asemenea, afectat de viteza de construcție a obiectului, deoarece este necesară mai puțină forță de muncă. Construcția unei case din panouri de vultur la cheie va dura aproximativ 3-4 luni, în timp ce construcția unei cabane din cărămidă poate dura până la 1,5 ani. Și în tot acest timp, echipa de lucrători trebuie să primească salarii. Astfel, construind o casă din panouri vultur, veți obține nu numai un obiect cu caracteristici de performanță excelente, ci și la un preț relativ accesibil

Structura

Panoul SIP clasic în structura sa este o placă sandwich cu trei straturi, unde funcția de umplutură este realizată de un polimer închis între două foi OSB. Este demn de remarcat faptul că există două moduri de a umple panourile SIP. Într-un caz, este spumă solidă de polistiren, care este lipită de plăcile OSB sub presiune ridicată. În cealaltă, spuma poliuretanică lichidă este pompată sub presiune în spațiul dintre plăci.

Datorită structurii sale poroase, polistirenul expandat reține perfect căldura, nu absoarbe umezeala, dar în același timp este un material permeabil la vapori. Valorile permeabilității la apă și vapori ale spumei de polistiren depind de densitatea materialului. În plus, nu este susceptibil la formarea mucegaiului și a mucegaiului, iar insectele nu încep în el. Este neinflamabil și are performanțe suficiente de izolare fonică.

 

 

În ceea ce privește stratul exterior al panourilor SIP, acesta trebuie să fie durabil și rezistent la umiditate, deoarece el percepe sarcina principală. Pentru a nu îngreuna construcția sandwich-ului, acest strat ar trebui să fie din material ușor. Acestea sunt caracteristicile pe care le au foile OSB. Datorită presei speciale și lipirii, așchii de lemn sunt transformați într-o placă multistrat cu caracteristici de rezistență ridicată.

Pentru a proteja umplerea panoului SIP de influențele nedorite ale mediului, accesul la acesta este închis. Pentru a face acest lucru, capetele sandvișului sunt strânse strâns cu o bară de lemn. În structurile de înaltă calitate, se utilizează cherestea laminată lipită, care are un certificat de conformitate. Structura sandvișului finit poate fi văzută în fotografia panourilor SIP

Capacitatea panourilor SIP de a prelua sarcini mari depinde de rezistența legăturii adezive a straturilor interioare și exterioare ale structurii.

Etapa principală în producția de panouri SIP este aplicarea lipiciului, deoarece rezistența structurii finite depinde de calitatea conexiunii materialelor utilizate în sandwich. Există standarde pentru utilizarea lipiciului în panourile SIP, conform cărora 115-140 g de lipici ar trebui să cadă pe 1 m˛. O astfel de claritate poate fi obținută folosind echipamente speciale pentru producerea de panouri SIP, motiv pentru care un sandwich de înaltă calitate poate fi obținut numai în condiții de producție.

Mărimi și prețuri ale panourilor SIP

 

Grosimea panourilor și dimensiunile lor pot fi diferite, deoarece sunt produse nu numai pentru pereții exteriori, ci și pentru pereții despărțitori interni, tavanele și podelele. În plus, se poate observa că dimensiunile panourilor diferă ușor ca dimensiune de diferiți producători. De regulă, în producția de panouri SIP, se utilizează două dimensiuni standard, 2500x1250 mm și 2800x1250 mm.

 

Grosimea panourilor este de asemenea selectată în funcție de aplicația lor.Pentru a utiliza materialul pentru pereții exteriori, grosimea trebuie să corespundă cu 160 mm, pereții interiori pot fi din panouri cu grosimea de 120 mm. În plafoanele dintre etaje se utilizează panouri SIP cu grosimea de 200 mm; pentru construcția acoperișurilor se recomandă utilizarea structurilor cu grosimea de peste 240 mm. Trebuie remarcat faptul că atunci când se utilizează panouri SIP pentru pardoseli, este necesar să le tăiați longitudinal pentru a respecta prescripția pentru deviere.

Costul unui panou SIP depinde de calitatea și prețul materialelor și adezivului utilizat pentru producția sa. Prin urmare, dacă vi se oferă un produs la un preț clar mai mic, există posibilitatea de a achiziționa un panou SIP realizat manual. O clădire dintr-un astfel de material prezintă un risc imens de prăbușire sub sarcină. Și acest lucru nu se va întâmpla în stadiul lucrărilor de construcție, ci în timpul funcționării, când nu va fi deja nimeni care să facă o cerere.

Când se formează prețul panourilor SIP, contează și modul în care echipamentele de înaltă calitate au fost utilizate pentru producția lor. Acest fapt explică o anumită fragmentare a prețurilor pentru panourile unui anumit producător.

Pro și contra panourilor SIP. Recenzii rezidenți

 

Utilizarea panourilor SIP pentru construcția de case, garaje și alte structuri este asociată cu caracteristicile excelente de rezistență ale acestui material și cu ridicarea rapidă a structurii. Și totuși, flagship-ul din lista de avantaje este prețul scăzut al unei case finisate din panouri SIP cu construcție de înaltă calitate. Casele construite după metoda canadiană sunt întotdeauna calde și pot fi folosite mulți ani.

 

Avantajele panourilor sandwich includ conductivitate termică scăzută, care este semnificativ mai mică în comparație cu alte materiale utilizate în construcția clasică a caselor. Acest lucru se realizează datorită utilizării polistirenului expandat în panourile SIP, în care aerul liniștit din interiorul bulelor servește ca strat termoizolant. Costul încălzirii într-o casă din panouri SIP poate fi de până la 5 ori mai mic decât ar fi necesar pentru încălzirea unei case din cărămidă.

 

 

Avantajele neîndoielnice includ greutatea redusă a structurii sandwich, capacitatea de a efectua lucrări de construcție în orice moment al anului. Ușurința de instalare vă permite să asamblați o casă din panouri vultur cu propriile mâini. Este posibil să finalizați un proiect de orice complexitate, fie că este vorba de construcția unei case sau a unui garaj din panouri SIP, dacă aveți un set minim de scule și abilități de construcție mici.

Dezavantajele panourilor SIP includ un anumit grad de inflamabilitate, având în vedere că straturile exterioare sunt realizate din așchii de lemn. Cu toate acestea, tratarea OSB cu ignifugi reduce riscul de aprindere. Aspectele negative includ faptul că stratul superior al plăcii poate fi deteriorat de rozătoare, dar miezul panoului nu este absolut interesant pentru ei.

 

De unde se pot cumpara

Dacă, după ce ați cântărit toate avantajele și dezavantajele, ați optat pentru tehnologia cadrelor, va trebui să cumpărați panouri SIP pentru construirea unei case. Prețurile pentru material pot fi diferite, iar problema calității sale este foarte serioasă. Piața abundă în panouri SIP fabricate manual, ieftine. Pericolul panourilor ieftine de la producători dubioși constă în utilizarea componentelor de calitate scăzută și aplicarea manuală a lipiciului, ceea ce duce la o scădere a rezistenței materialului.

Toate companiile implicate în dezvoltarea de proiecte de case din panouri SIP și construcția lor, de regulă, au propriile fabrici pentru producerea de panouri. Materialul este realizat pe echipamente de înaltă tehnologie folosind numai placări, izolații și lipici de înaltă calitate. Toate produsele companiilor sunt confirmate prin certificate de testare pentru conformitatea cu GOST și TU. Cumpărătorului i se furnizează certificate de produs.

În plus, achiziționând panouri SIP de la producător, veți exclude plata serviciilor intermediare din costul acestora. În plus față de panouri, companiile sunt angajate în vânzarea de produse conexe. Dacă intenționați să construiți o casă din panouri SIP cu propriile mâini, este posibil să comandați tăierea panourilor conform desenelor existente. Serviciul va include tăierea unei piese, tăierea unei caneluri, marcarea tuturor elementelor.

Înainte de a cumpăra panouri SIP, ar trebui să vizitați site-urile web ale producătorilor. Poate că acest lucru vă va ajuta să găsiți produse la cel mai bun preț. Site-urile conțin toate informațiile necesare despre producător, panouri, componentele, dimensiunile și costurile acestora. Aici vă puteți familiariza și cu cataloagele de proiecte finite de case din panouri SIP cu descrieri și prețuri.

 

Pentru cei care nu au întâlnit tehnologia canadiană pentru construirea de case, ar trebui să citiți recenziile. Ce este, panourile SIP, puteți afla din opiniile celor care locuiesc deja într-o astfel de casă. Mulți observă că punctul pozitiv este că, atunci când construiți o casă din panouri SIP, nu este nevoie să puneți o bază solidă. În plus, un sandwich ușor este mult mai ușor și mai economic de transportat și descărcat, iar munca nu necesită implicarea unor echipamente de construcție scumpe.

Printre recomandările chiriașilor, puteți găsi sfaturi că este necesar să acordați o atenție specială dispozitivului de ventilație din casă din panourile SIP. Analizele negative indică faptul că un astfel de material este slab permeabil la umiditate și aer. Unii concluzionează că este mai oportun să folosiți o astfel de clădire ca o casă de țară, deoarece aceasta nu îngheță, chiar dacă nu există încălzire în ea.

Afectează pozitiv popularitatea utilizării panourilor SIP, faptul că structura poate fi ridicată pe orice sol, lucrările de construcție pot fi efectuate în orice anotimp al anului și, de asemenea, faptul că construcția cutiei este relativ ieftină. Mulți consideră factorii negativi că comunicarea este posibilă doar într-un mod deschis.

 

 

Există cazuri frecvente când aranjează decorarea fațadei unei case din panouri SIP. Mulți oameni observă că, cu o astfel de aplicație, curenții apar pe linia de îmbinare a panourilor, se formează condens în aceste locuri și se îngheață. Cu toate acestea, puteți găsi sfaturi despre cum să evitați acest efect pe forumuri și în recenziile chiriașilor. Este suficient să procesați panourile SIP la îmbinări cu bandă de montare pentru a elimina acest dezavantaj.

Recenziile rezidenților și experiența lor în exploatare disponibile în rețea vă vor ajuta să înțelegeți mai bine avantajele și dezavantajele panourilor SIP atunci când le utilizați în construcția unei case pentru reședință permanentă.

 

SIP

Într-un efort de a economisi bani, mulți își practică propria producție de panouri SIP. Luând în considerare prețul mediu al materialelor componente (plăci OSB, umplutură, lipici), costul panoului SIP finit va fi de aproximativ 250ron, ceea ce este mult mai ieftin decât un produs din fabrică. Procesul de realizare a panourilor SIP cu propriile mâini nu este complicat, dar este important să observați unele caracteristici aici.

 

Pentru realizarea de panouri SIP, veți avea nevoie de:

 

·                     Plăci OSB - pentru straturile exterioare ale panourilor SIP;

·                     polistiren expandat (ESP100) - alte materiale pot fi utilizate ca material de umplutură;

·                     lipici poliuretanic - pentru conectarea straturilor într-o singură structură;

·                     Barna de lemn;

·                     dispozitiv pentru presarea panourilor SIP asamblate - puteți utiliza o pompă de vid puternică sau o instalație de presare;

·                     cuțit termic - cu el puteți tăia panouri;

·                     mistrie crestată, rolă, perie, spray - pentru aplicarea lipiciului.

 

Lucrarea începe prin plasarea primei plăci OSB pe suprafața mesei. Trebuie remarcat faptul că suprafața desktopului trebuie să fie mai mare decât dimensiunile panoului SIP în sine. Adezivul se aplică pe placa așezată la o rată de 160-200 g pe metru pătrat de suprafață. După ce a rezistat adezivului timp de 9-10 minute, se pune polistiren expandat pe el. În acest stadiu, este important să nu supraexpuneți adezivul pentru a preveni polimerizarea acestuia.

 

Mai mult, stratul de izolație trebuie să fie nivelat cu atenție, un strat de lipici trebuie aplicat deasupra acestuia și următoarea placă OSB trebuie așezată. Astfel, cel puțin cinci panouri SIP sunt asamblate simultan și stivuite exact unul peste altul. După aceea, toate panourile sunt acoperite cu un capac special sigilat și aerul este pompat din interior folosind o pompă de vid. Ca rezultat, structurile asamblate sunt supuse unei presiuni de aproximativ 1 tonă pe 1 m˛. Durata presiunii este de cel puțin 1 oră.

 

După fabricarea primului lot de panouri SIP de 5 bucăți, acestea încep să fabrice următoarele. Se recomandă să stați panourile finite timp de 24 de ore, stivuindu-le.

 

Înainte de a comanda construcția, toată lumea va fi interesată de costul unei case din panouri SIP la cheie. Faptul este că multe companii din cataloagele lor indică prețul aproximativ de 1 m˛. Dar, în realitate, se poate dovedi că prețul unui metru pătrat al unei case mici cu un etaj va fi mult mai mare decât costul unei cabane cu două etaje. Din aceasta rezultă că materialele necesare construcției, volumul lucrărilor de construcție și costul construcției în general nu depind doar de suprafața totală a clădirii.

În plus, fiecare client are propriile preferințe și capacități financiare diferite. Cei pentru care calitatea și fiabilitatea sunt importante aleg organizații care realizează propria producție de panouri SIP și în care procesul de construcție, în opinia lor, este bine stabilit. Costul de 1 m˛ pentru astfel de companii este mai scump, dar acest lucru nu înseamnă că nu le pot satisface pe cei al căror scop este să cumpere o casă ieftină din panourile SIP.

PROIECTUL UNEI CASE DIN PANOURI SIP

 

 

 

 

 

 

Există o serie de parametri care afectează costul unei case finisate din panouri SIP. În plus față de suprafața totală, contează numărul de etaje, numărul și dispunerea camerelor, complexitatea structurii acoperișului, prezența balcoanelor, logiilor și a altor factori.Unele reguli vă vor ajuta să găsiți drumul în jurul prețului mediu de un metru pătrat:

·                     amenajarea fundației, mansardei și acoperișului va afecta costul de 1 m˛ al unei clădiri cu un etaj într-o măsură mai mare decât într-o clădire cu două etaje;

·                     construcția de 1 m˛ a unei case mici este întotdeauna mai scumpă decât construcția unei cabane mari. Prețul pe metru pătrat este de 1,5-1,8 ori mai mare. Prin urmare, pentru cei al căror buget este limitat, este mai bine să facă o alegere în favoarea unei clădiri cu două etaje;

·                     costul de 1 m˛ reflectă complexitatea proiectului casei. Pentru clădirile simple în ceea ce privește proiectarea și amenajarea arhitecturală, prețul pe pătrat este întotdeauna mai mic. Dacă nu aveți un buget suficient, vă puteți limita la o cutie cu două etaje, cu o structură simplă de acoperiș;

·                     prețul include costul materialelor utilizate în construcții. Tipul de fundație, tipul structurii de susținere și materialul acoperișului contează aici. Proiectanții companiei pot sfătui cum să reducă costurile de construcție, dar la ce nu merită economisit.

 

Orice companie dezvoltatoare care se respectă are un site web oficial, care conține informații complete despre tehnologia de producție a panourilor SIP, calitatea materialelor utilizate, certificatele disponibile, timpul de construcție și alte informații utile pentru client. Catalogele proiectelor sunt însoțite de fotografii ale caselor din panouri SIP cu indicarea prețului și o descriere completă a etapelor de construcție. Astfel, înainte de a cumpăra o casă din panourile SIP, ar trebui să vă familiarizați cu ofertele de la diferite companii.

 

 

 

Proiecte standard

Avantajul utilizării proiectelor standard gata făcute de case cu un etaj din panourile SIP este că concentrarea asupra dezvoltărilor gata făcute poate reduce semnificativ timpul de construcție al instalației și poate reduce costul construcției în general. Direcția prioritară a oricărui proiect de casă cu un singur etaj este utilizarea rațională a zonei utile. Soluțiile de planificare bine gândite permit tuturor să devină proprietarul celei mai confortabile case construite din panouri SIP. În proiecte, atât prețurile, cât și cantitatea de materiale sunt indicate aproximativ: acestea trebuie specificate la comandă.

Pentru comoditatea alegerii unui proiect adecvat, cataloagele de pe site-urile web ale companiilor dezvoltatoare sunt împărțite în subgrupuri bazate pe zona casei și numărul de etaje ale acesteia. Datorită căutării convenabile, puteți găsi cu ușurință o opțiune care vă va satisface în mod direct cerințele. După ce ați decis proiectul și contactați un specialist al companiei, puteți obține sfaturi calificate nu numai cu privire la construcția structurii în sine din panourile SIP, ci și cu privire la toate comunicațiile și sistemele.

 

KIT-uri din panouri SIP

Pentru cei care pot asambla o casă folosind tehnologia canadiană pe cont propriu și, în același timp, economisesc la construcții, producătorii oferă să cumpere kituri de casă de pe panourile SIP. De regulă, companiile oferă mai multe configurații. În prima versiune, kitul casei include pereți exteriori și interni, plăci de podea, tavane interioare și acoperiș. Toate detaliile structurale din panourile SIP sunt tăiate conform proiectului casei.

Al doilea set al kitului de casă include toate elementele incluse în primul set, precum și o bară și o scândură pentru atașarea panourilor unul la altul, o bară pentru legarea fundației și pâsla de acoperiș sub aceasta, mastic bituminos utilizat pentru impermeabilizarea podelei de la primul etaj, întregul pachet de elemente de fixare, inclusiv șuruburi autofiletante zincate, spumă poliuretanică pentru a umple spațiul gol din panourile SIP.

Este posibil să comandați un kit de casă cu asamblare pe teritoriul dumneavoastră. În acest caz, este necesar să aveți o fundație pe site. Un set de panouri SIP de la producător este însoțit de desene de montaj și instrucțiuni de asamblare.La cererea clientului, companiile dezvoltatoare pot furniza servicii pentru înregistrarea autorizațiilor pentru alimentarea cu gaze, apă și electricitate.

Principalul avantaj al kiturilor pentru casă este că majoritatea lucrărilor de construcție au fost efectuate în fabrică. La fața locului, trebuie doar să asamblați structura, ceea ce va economisi aproximativ 25% din costul kitului casei. Este demn de remarcat faptul că puteți cumpăra kituri de casă de pe panourile SIP la cele mai bune prețuri de la companii care au propria producție. Datorită producției din fabrică și montării panourilor la dimensiuni, costul este redus semnificativ.

Decorare

Pentru a proteja o casă din panouri SIP de influențele externe ale factorilor naturali și pentru a conferi casei un aspect mai atractiv, sunt utilizate diferite tipuri de decorațiuni de fațadă. Trebuie remarcat faptul că pentru decorarea exterioară a unei case din panouri SIP, puteți utiliza aproape toate materialele de finisare destinate fațadelor cu față. Cu toate acestea, la finisare, trebuie avut în vedere faptul că elementele din lemn cu care sunt conectate panourile se pot deforma ușor sub influența temperaturii și umidității.

 

Există cazuri frecvente de utilizare pentru finisarea fațadelor caselor din panouri SIP ale diferitelor tipuri de pardoseli. Acest material este ușor de instalat, are o mulțime de culori și conferă casei un aspect atractiv.Fațadele realizate într-o combinație de pardoseli din mai multe culori arată în mod excepțional. Placarea contrastantă poate evidenția și accentua diverse elemente ale casei: terasă, balcon, ferestre.

De remarcat este decorul exterior al casei cu o casă bloc. Datorită compoziției naturale, lambriurile decorative conferă clădirii aspectul unei case de țară. Acest material este practic, durabil și ușor de asamblat. Casa blocului este așezată orizontal, ceea ce imită cu pricepere suprafața buștenilor rotunjiți. Căptușeala nu este supusă crăpăturilor și menține o suprafață de fațadă perfect plană pentru o lungă perioadă de timp.

Ca decor exterior al caselor din panouri SIP, puteți utiliza piatră naturală și artificială, plăci de clincher, plăci ondulate cu imitație de piatră, cărămidă, lemn. Opțiunea de tencuire a pereților exteriori din panourile SIP nu este exclusă. Având în vedere bogăția culorilor și texturilor, precum și proprietățile fizice ale tencuielii, fațada este impecabil uniformă, netedă și protejată de influențele externe.

Opțiuni de finisare pentru o casă din panouri SIP în interior

 

O mare varietate de materiale pot fi folosite pentru decorarea pereților și tavanelor. Există o mulțime de opțiuni, dovadă fiind o fotografie a decorului interior al caselor din panourile SIP. Cel mai adesea, înainte de acoperirea de finisare, pereții sunt înveliți cu plăci de ipsos, care pot fi înșurubate direct pe suprafața plăcilor OSB. În îmbinările dintre foile de gips-carton, cablurile electrice sunt de obicei ascunse.

 

Gips-cartonul este, de asemenea, utilizat pentru învelirea tavanelor unei case din panouri SIP. Acestea pot fi realizate pe unul sau mai multe niveluri. În funcție de preferințe, pe baza din gips-carton se aplică tapet, vopsea, tencuială decorativă sau plăci ceramice. Destul de des, un tavan întins este utilizat în casele din panouri SIP. Această metodă de finisare a tavanului este cea mai practică și oferă spațiului interior rafinament.

Decorarea interioară este selectată ținând cont de stilul interiorului. Pentru casele de la țară, decorarea peretilor din clapă este potrivită, ceea ce va face camera mai naturală și estetică. Căptușeala din plastic este foarte populară ca material de finisare. Poate fi folosit atât pentru încăperile umede, cât și pentru hol. Materialul are caracteristici excelente, este ușor de îngrijit.

Linoleum, laminat, plăci ceramice, covoare, plăci de pardoseală sunt utilizate pentru pardoseli. Dacă podeaua este finisată la etajul al doilea, se folosește un suport din plută pentru izolare fonică suplimentară. O opțiune nu este exclusă atunci când decorarea interioară este realizată direct pe placă, aplicându-i un grund și chit. Astfel, alegerea materialelor de finisare depinde în mod direct de preferințele și capacitățile dvs. financiare.

Recenzii

Deoarece tehnologia canadiană este un tip de construcție relativ nou, mulți sunt interesați de principalele argumente pro și contra ale caselor din panouri SIP. Potrivit celor care locuiesc într-o astfel de casă de ceva timp, este mereu cald în interior, nu există curenți de aer. Locuitorii susțin că temperatura pereților din colțuri și din zonele plane este aceeași. În ceea ce privește încălzirea, mulți oameni observă economii semnificative de combustibil, deoarece casa se încălzește rapid și reține căldura pentru o lungă perioadă de timp.

Avantajele semnificative includ faptul că vara nu este nevoie să achiziționați un aparat de aer condiționat într-o casă din panouri SIP: în interior este răcoros. Aspectele pozitive includ faptul că o astfel de casă este construită destul de repede, este ușor să faceți decorațiuni interioare în ea - pereții sunt netezi, fără nicio abatere. Un alt plus: mulți mărturisesc că pe întreaga perioadă de ședere nu au observat niciodată șoareci în casă.

Dintre minusurile caselor realizate din panouri SIP, cei care locuiesc în ele notează că, fără o bună ventilație, casa trebuie să fie ventilată constant. În plus, unii au remarcat faptul că există puține vibrații la deschiderea sau închiderea ferestrelor și ușilor ferestrelor. Dar acesta poate fi unul dintre acele cazuri în care tehnologia de construcție nu a fost urmată în timpul construcției. În orice caz, există recenzii mult mai pozitive despre case din panourile SIP.

Astfel, casele SIP moderne, prefabricate, practice și magnifice sunt cea mai bună opțiune pentru cei care visează propria cabană.

 

2. Fatade

In formă, panourile de fațadă pentru exteriorul casei sunt solide sau compozite. Primele, datorită dimensiunii lor, fac procesul de finisare a încăperilor mari mai puțin laborios și accelerează timpul de lucru. De asemenea, panourile sunt produse cu un număr diferit de straturi: de la unul la trei. Particularitatea plăcilor multistrat este că acestea sunt mai puternice, mai durabile și păstrează căldura mai bine. Dar pentru astfel de panouri frontale pentru decorarea exterioară a casei, prețul va fi mai mare decât pentru produsele cu o structură simplificată.

2.1.1 Ceramică

 

Acest tip de finisaj este considerat în prezent unul dintre cele mai solicitate și populare. Panourile din ceramică sau garniturile din ceramică sunt înlocuitori ideali pentru zidăria decorativă. Finisarea este realizată dintr-un amestec pe bază de ciment și substanțe fibroase sau silicate folosind echipamente speciale.Plăcile vin în diferite dimensiuni. Printre caracteristicile și avantajele pe care aceste produse le posedă sunt următoarele:

 

·                     protectie termica ridicata;

·                     incombustibilitate;

·                     nu se teme de umiditate;

·                     rezistență la temperaturi extreme;

·                     prietenie cu mediul;

·                     durabilitate;

·                     mare varietate de culori.

 

Principalul dezavantaj al acestui material este greutatea. Acest material este cel mai greu în comparație cu alte plăci de fațadă.

2.1.2 Polipropilenă

 

Panourile de fațadă pe bază de PVC pentru decorarea exterioară a locuințelor sunt adesea numite sidinguri de subsol. Acest material este considerat utilizat pe scară largă pentru finisarea fațadelor clădirilor. Este fabricat sub formă de benzi orizontale, care sunt conectate convenabil și creează o singură suprafață întreagă. Finisajul este foarte ușor, ușor de întreținut și accesibil. Aspectul caselor sub un astfel de material este întotdeauna bine îngrijit și proaspăt. Dar, în ciuda acestui fapt, există dezavantaje - acestea sunt fragilitate, necesitatea utilizării unei izolații separate, compatibilitate slabă cu alte finisaje de fațadă.

2.1.3 Fibra de sticla

 

Compoziția panourilor din fibră de sticlă se bazează pe fibră de sticlă și substanțe rășinoase. Cu o greutate relativ redusă, dimensiunile plăcilor pot fi de 3 m˛, ceea ce simplifică lucrările de instalare. Acest material poate imita perfect orice fel de finisaj: piatră, lemn, cărămidă etc. Colecțiile de fotografii de panouri de fațadă din fibră de sticlă pentru decorarea exterioară a unei case vă permit să vedeți o mare varietate de texturi și culori de produse. Fiecare model de finisare se distinge prin originalitate, rezistență, durabilitate, rezistență la temperaturi ridicate și scăzute, umiditate, lumină ultravioletă.

2.1.4 Termoplastic

 

Acest material este solicitat și este utilizat pe scară largă de către consumatori. Fabricat din fibră de sticlă din poliester, poate fi acoperit într-o varietate de moduri. Acest lucru vă permite să rezolvați orice problemă de proiectare pentru a crea un exterior unic care să se potrivească în orice mediu. Plăcile au o rezistență bună, calități de izolație termică, rezistență, nu sunt afectate de mucegai, ciuperci și coroziune.

2.1.5 Panouri sandwich

 

Acesta este un finisaj multistrat care este asamblat din mai multe tipuri de materiale. Produsul este extrem de durabil, rezistent la umiditate, ignifug, durabil. Decorează și în același timp protejează clădirea de frig sau căldură. Din punct de vedere al designului, panourile sandwich nu au limitări atunci când implementează cele mai îndrăznețe idei. Acesta este un material care justifică pe deplin speranțele depuse asupra acestuia, cu condiția ca un profesionist să se apuce de treabă. Pentru aceste panouri de fațadă pentru decorarea exterioară a casei, prețul justifică în mod stabil costurile de fabricație și instalare a materialului.

2.2 Instalarea panourilor frontale

 

Acest proces este relativ ușor. Principalul lucru necesar pentru implementarea sa este atenția. Principalul dușman al panourilor de finisare este curbura și distorsiunile. Pentru a lucra, veți avea nevoie de un set de instrumente simplu și accesibil: un pătrat de dulgher, o măsurătoare cu bandă, un perforator, un nivel de doi metri, o foarfecă metalică, un ferăstrău, o șurubelniță, o frânghie de montare. Întregul proces de instalare a panourilor de fațadă pentru decorarea exterioară a casei constă în mai multe etape.

 

 

Activități pregătitoare

Suprafața, care va servi drept bază pentru finisarea materialelor, trebuie să fie plană și complet liberă de orice obiect străin de origine vegetală sau tehnică.Dacă pe fațadă rămâne o acoperire veche, trebuie să existe o garanție că nu se va desprinde în viitor. Toate elementele uzate și excesive trebuie îndepărtate de pe suprafața fațadei.

 

Cornisa

Poate fi construit din diverse materiale. Acestea pot fi lamele din lemn sau profile metalice. Tehnologia de montare a lăzii se bazează pe amplasarea verticală sau orizontală a componentelor sale la un anumit interval. Configurarea sa ar trebui să asigure fixarea fiabilă a panourilor de fațadă pentru decorarea exterioară a oricărui tip de casă. Amețirea trebuie construită astfel încât să nu repete denivelările pereților. În plus, este necesar să lăsați un spațiu de ventilație între perete și finisaj. În instrucțiunile cu fotografia, se propune să vedeți opțiuni pentru modul de proiectare a unei lăzi pentru panouri de fațadă pentru decorarea exterioară a casei.

 

Așezarea materialelor de izolare

Materialul de finisare în sine este deja un obstacol care poate reduce pierderea de energie termică din casă. Dar dacă apare o cavitate între panourile frontale pentru exteriorul casei și perete, datorită lăzii, se recomandă umplerea acesteia cu un material izolant. Pentru aceasta, puteți utiliza orice tip de vată minerală sau spumă. Înainte de a instala șipci, se recomandă instalarea unei folii hidro-bariere sau de celofan dens obișnuit.

 

După plasarea izolației fațadei, este recomandabil să o închideți cu o barieră împotriva vântului împreună cu întreaga structură a învelișului. În ciuda faptului că lamelele vor fi ascunse, amplasarea lor nu va fi dificil de determinat prin atingere, astfel încât panourile de finisare să poată fi înșurubate la ele. O țesătură subțire poate fi utilizată ca o barieră împotriva vântului, principalul lucru este crearea unui obstacol pentru curenții de aer. Dar efectul principal de izolare va depinde de grosimea stratului și de compoziția calitativă a izolatorului termic.

 

Instalarea panourilor pe fațada clădirii

Lucrările ar trebui să înceapă de la nivelul inferior al profilului. Cum se fixează panourile de fațadă pentru decorarea exterioară a caseio fotografie, instrucțiunile însoțitoare explică suficient de clar. Panourile sunt unite între ele folosind un pieptene și o canelură, și apoi înșurubate la cutie cu șuruburi autofiletante. Profesioniștii recomandă utilizarea șuruburilor autofiletante pentru acest lucru cu un cap mic și o lungime care să asigure fixarea fiabilă a panoului pe cutie.

 

 

 

 

3.Ventilatia

Economisirea la construcție: cum se face ventilație într-o casă privată

 

În ciuda faptului că construirea unei case în Rusia nu a fost ceva exotic timp de un sfert de secol, clienții și, uneori, chiar și contractorii, sunt foarte superficiali în ceea ce privește proiectarea planificării și astfel de „fleacuri” precum distribuția energiei electrice sau planificarea canalizării. Adesea experții nu știu cum să facă ventilație într-o casă privată, concentrându-se nu pe cunoștințele învechite din anii 80 obținute în universități, ci acumulând experiență în domeniu. Dar apoi apare o concluzie logică - dacă designerii înșiși au crescut ca specialiști, simultan cu noile tehnologii, atunci un „om cu cap, mâini și răbdare” este destul de capabil de un singur proiect, mai ales cu motivația proprietarului.

 

Cu toate acestea, clădirile moderne cu mai multe apartamente sunt construite conform noilor cerințe și standarde, astfel încât această problemă a dispărut pentru chiriașii obișnuiți. Dar cei norocoși care își construiesc propria casă sunt obligați să ia în considerare acest factor și, la urma urmei, instalarea unei ventilații adecvate în casă nu este nicidecum ieftină și, în majoritatea cazurilor, eroarea va costa o modificare costisitoare nu numai a sistemului de ventilație în sine, ci va afecta și cel puțin structurile cadrului.

Instalarea personalizată a unui sistem de ventilație generală este destul de realistă, deși cu restricții. Este necesar doar să calculați schimbul de aer, să alegeți tipul de sistem (natural sau forțat), să luați în considerare condițiile climatice la selectarea modulelor viitorului sistem și, de fapt, să îl montați.

Schema de schimb de aer pentru ventilația mecanică și naturală a camerei

 

 

3.1 Estimare

Deoarece o casă privată nu este o înălțime cu mai multe etaje, calculul schemei de ventilație în casă cu propriile mâini nu va necesita mult efort, deși în realitate este reglementat de cinci SNiP-uri încrucișate. În forma sa cea mai dură, calculul arată astfel:

 

·         într-o zonă rezidențială mai mică de 20 m2 schimbul de aer ar trebui să aibă loc la o viteză de 3 m3/ora;

·         dacă suprafața camerei este mai mare de 20 m2, atunci este impracticabil să se utilizeze calculul pe suprafață - rezultatul poate fi foarte diferit de cel real datorită specificului aspectului. Este suficient să utilizați o altă metodă: luați în considerare faptul că valorile schimbului de aer trebuie să fie de cel puțin 30 m3/ oră de persoană;

·         Spațiile „murdare” (bucătărie, toaletă, încăperi utilitare, diverse depozite și ateliere) necesită cel puțin 110 m3/ora. O excepție este bucătăria cu aragaz, care în sine folosește prea mult oxigen. Necesită un flux cu o viteză a aerului de cel puțin 140 m3/ora.

 

Acești parametri sunt suficienți pentru calcularea sistemului de ventilație al unei case private în condiții climatice ideale (temperatura de vară +250C, iarna cam -50C) când se utilizează ventilatie naturala... Cu toate acestea, la o temperatură de -200Înlocuirea volumului de aer într-o oră cu un factor de jumătate din volumul întregii case, echivalează cu „încălzirea” la 0-50C. Trebuie avut în vedere faptul că cantitatea de energie consumată pentru încălzirea spațiului nu este în niciun caz o funcție liniară a diferenței de temperatură. Efortul suplimentar de încălzire a aerului de intrare ar fi prea costisitor, chiar și fără a lua în calcul logistica. Și chiar și atunci când parametrii optimi sunt atinși, trebuie să fiți pregătiți pentru cele mai severe curenți de aer din cauza schimbărilor bruște ale temperaturii aerului în diferite camere.

Rămâne doar să alegeți în prealabil ce tip de ventilație într-o clădire rezidențială va fi utilizată: naturală sau forțată.

 

3.2 Aerisire naturală în casă

 

Evident, o casă de țară este mult mai mare decât un apartament de oraș, așa că atunci când faci calcule nu trebuie să te gândești la SNiP-uri. Este suficient să luați valorile schimbului de aer egale cu 30 m3/ oră de persoană - iar eroarea totală de calcul nu va depăși 10-20%. Pentru a calcula cum să ventilați corect casa, în primul rând, este necesar să distribuiți corect fluxurile de aer.

Aerisirea naturală într-o casă privată poate fi amenajată foarte simplu: din toate încăperile „murdare” (bucătărie, baie, garaj, pivniță, cuptor, încăperi tehnice), aerul este îndepărtat cu ajutorul unei hote de evacuare.

În plus, în garaj, merită să echipați „portbagajul” gazelor de eșapament, care este pus pe conducta de eșapament a mașinii.

În toate camerele de zi (camere "curate") este necesar să se echipeze exclusiv intrarea. Instalarea hotei în fiecare cameră duce la risipa de căldură și la crearea de curenți de aer - care au o temperatură la etaj de 2-40C este mai mic decât la înălțimea unei persoane.

 

3.3 Tracțiune și înălțime disponibilă

 

Deci, ventilația de evacuare într-o casă privată din baie, din bucătărie, din toaletă etc. a fost utilizat la capacitate maximă și în mod constant, este necesar să se echipeze aceste camere cu canale verticale. Și cu cât conducta de ventilație este mai mare, cu atât este mai bine tirajul, prin urmare nu este foarte recomandabil să organizați ventilația de casă în conformitate cu schema cu acces la pereți. De obicei, un proiect tipic ventilație de evacuare acasă determină amplasarea unor astfel de canale în imediata apropiere una de cealaltă, astfel încât acestea să poată fi amplasate într-un arbore comun și astfel încât să iasă pe acoperiș cât mai aproape de creastă.Acest lucru asigură înălțimea maximă a fiecărui canal (adică și tiraj) și poate reduce semnificativ proeminența țevilor de deasupra suprafeței acoperișului.

 

În casele de cărămidă, conductele de ventilație sunt așezate cu aceeași cărămidă direct în zidăria pereților portanți interni - aceasta este soluția cea mai economică, dar de încredere. Cu toate acestea, în lemn și rama case utilizarea cărămizilor numai pentru ventilație este pur și simplu impracticabilă. Este suficient să folosiți țevi ieftine din plastic și țevi din PVC pentru distribuirea ventilației în pereții unei case private sau chiar vă puteți limita la țevi pentru canalizare: acestea sunt mult mai ieftine și, mai mult, mult mai puternice. În plus, instrucțiunile pentru aranjarea ventilației din țevile de plastic într-o casă privată (fotografii, videoclipuri, ilustrații și diagrame care le explică) pot fi găsite din abundență pe resurse speciale de Internet datorită simplității designului.

Arhitecții nu încearcă doar să evite țevile înalte pentru ventilația de ieșire: la urma urmei, este întotdeauna util să înveliți și să izolați ieșirea canalului pentru o ventilație adecvată într-o casă privată. Acest lucru va elimina condensul în interiorul conductei și va fi mult mai ușor să protejați „evacuarea” țevii cu un capac împotriva zăpezii și ploii

 

Mai există o nuanță. În clădirile de apartamente, în 90% din cazuri, conductele de evacuare și conducte de canalizare situat într-o mină comună. Dar pentru construcții individuale, o astfel de soluție la întrebarea cum se face ventilația în casă este extrem de nedorită. Datorită înălțimii sale, o clădire înaltă are întotdeauna o tracțiune excelentă, dar o cabană joasă, în anumite condiții meteorologice, poate întâmpina efectul de împingere inversă. Se va furniza „parfum” de canalizare în toată casa.

 

Pentru a rezolva această problemă, meșterii sugerează adesea instalarea unei supape de aer de control la capătul conductei de evacuare. Cu toate acestea, trebuie amintit că, în cazul acumulării de gheață, supapa este adesea blocată

 

3.4 Aerisire fortata

O casă de țară rareori depășește 5 metri înălțime, astfel încât tracțiunea poate fi insuficientă. Prin urmare, nu trebuie să uitați să aduceți cablurile electrice la canal. Dacă împingerea nu este suficientă, instalarea ventilatorului cu un grătar pe „evacuarea” țevii va dura doar 15 minute.

 

Important! Aproape toate ventilatoarele domestice pot fi instalate pe țevi cu diametrul de 100 mm. Și nu orice ventilator (axial sau canal) va fi eficient, în ciuda caracteristicilor menționate în pașaport. Acestea sunt adaptate curenților orizontali și nu pot împinge aerul la mare.

 

Pentru debitele verticale, dispozitivele centrifuge sunt optime. În ciuda puterii mai mici în ceea ce privește caracteristicile, asimetria conexiunii la axa corpului dispozitivului și de trei ori mai mare decât prețul, acestea „funcționează” până la ultimul electron.

 

3.5 Aer proaspat

De fapt, fluxul în sine este asigurat în principal de rame de ferestre, sau mai bine zis, de orificii obișnuite sau pliabile cu sau fără grile de admisie și microventilație. Cu toate acestea, în timpul iernii, aerul va fi rece, de aceea ventilatoarele pot fi încorporate în unitatea de sticlă sau în cadrul ferestrei. Înainte de a intra în cameră, aerul proaspăt de pe stradă intră în sistemul de conducte de ventilație, unde ia o cantitate mică de căldură din cameră. Eficiența ventilatorului face posibilă, de exemplu, creșterea temperaturii aerului proaspăt de la -200De la până la 00C, care va elimina aproape complet efectul „podea rece”.

 

 

În sezonul rece, recuperatorul asigură încălzirea aerului furnizat datorită schimbului de căldură între fluxul rece de intrare și cel cald scos din cameră

 

Deoarece casa este construită de la zero, este mai ușor și mai practic să utilizați supapele de perete, care sunt deschideri în perete care sunt închise prin supape reglabile cu arc sau zăvor. Evident, nu schimbă temperatura aerului, dar nimeni nu se deranjează să le așeze deasupra sau în spatele bateriei. În acest caz, designul ramelor ferestrelor este în general lipsit de importanță.

 

Important! Un moment separat sunt cazanele, cuptoare și șeminee, deoarece consumă mult oxigen. Dacă cazanul este deja conectat la un sistem coaxial de gaze arse, atunci nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la ventilația sa specială. În caz contrar, trebuie doar să adăugați supape de alimentare.

 

Pentru un șemineu, soluția ideală ar fi propriul canal de pe stradă, care va ajunge direct sub zona de ardere. Acest lucru va asigura selecția minimă de oxigen din volumul total al camerei, aerul de intrare se va încălzi imediat, iar șemineul în sine va arde mult mai bine datorită afluxului de oxigen din exterior.

 

 

3.6 Ventilatie fortata

În orice caz, climatul romanesc necesită încălzire competentă, astfel încât ventilația naturală într-o casă de țară nu este suficientă în toate regiunile țării. În marea majoritate a cazurilor, problema aerului rece poate fi rezolvată doar prin ventilație forțată, care, la rândul ei, poate fi fie centralizată, fie locală.

 

3.7 Sistem centralizat

În cel mai simplu caz, se folosește cea mai bugetară opțiune - fiți atenți, deoarece proiectanții, în încercarea de a reduce estimarea, o oferă adesea atunci când întreaga rețea de conducte din camere „murdare” este reunită într-un punct, unde un ventilator puternic aruncă aerul. În același timp, fluxul rămâne natural - prin ferestre și supape. Cu toate acestea, un astfel de sistem nu este în mod fundamental diferit de unul natural, deoarece aerul de alimentare este încă rece. Exact același efect, dar mult mai ieftin, poate fi realizat prin instalarea „evacuării” separate cu ventilatoare pentru bucătărie și baie. Evident, aceștia sunt bani pe scurgere și literalmente.

 

Într-un sistem real de alimentare și evacuare, conductele de aer de intrare și ieșire converg într-o unitate de ventilație, care poate consta din ventilatoare de alimentare și evacuare, recuperator, încălzitor și automatizare. Adică aerul este furnizat și forțat. Mai mult, dacă cumpărați un recuperator pentru sistemul de ventilație al unei case private, atunci instalarea acestuia va oferi nu numai încălzirea aerului de intrare, ci și economii semnificative de energie electrică sau combustibil. Acest lucru se datorează schimbului de căldură al fluxurilor din recuperator, care este un bloc în care două fluxuri de aer se îndreaptă unul către celălalt prin tuburi subțiri de matriță - calde din cameră și reci de pe stradă. Pentru zeci până la sute de metri de călătorie, aerul cald emană energie termică fluxului rece care intră, ceea ce asigură economii de căldură de 25-50%. Recuperatorul este oprit vara.

După dispozitivul cu recuperare, este instalat un încălzitor, a cărui funcționare este controlată de automatizare. Temperatura aerului după recuperare crește la o confortabilă + 10-150C. Automatizarea adaugă capacitatea de a regla fără probleme fluxurile de intrare și ieșire independente.

 

Ventilație forțată locală

 

Sistemul centralizat poate îndeplini, de asemenea, funcții suplimentare, dintre care principala este filtrarea mecanică a fluxului de aer intrat.

 

Dar trebuie să țineți cont de anumite dezavantaje:

 

·         echipamente scumpe;

·         prezența unei rețele de conducte cu secțiune transversală mare în toată casa necesită o instalare calificată;

·         blocul central în sine este destul de zgomotos și doar din acest motiv necesită o cameră tehnică separată de 6 sau mai mulți metri pătrați.

 

Cu toate acestea, pentru casele mici există și un compromis rezonabil: aranjarea ventilației forțate locale.

 

O gamă largă de unități de ventilație de dimensiuni mici concepute pentru o cameră este prezentată pe piață. De asemenea, acestea sunt echipate cu ventilatoare, filtru, recuperator, încălzitor și ionizator. În exterior, acestea diferă puțin de aparatele de aer condiționat obișnuite, nu au nevoie de conducte de aer, cu excepția poate de o mică ieșire spre exterior.

Adică, de fapt, mai multe astfel de dispozitive vor „bloca” complet spațiile de locuit. Asta doar pentru a rezolva problema cum se face ventilația băii, toaletei, bucătăriei și, eventual, a subsolului dintr-o casă privată, va trebui totuși să instalați canale de ventilație naturale.

Dar o astfel de soluție de compromis este destul de posibilă de obținut fără a contacta specialiștii: va fi suficient să folosiți instrucțiuni detaliate cu diagrame și fotografii. Ventilația într-o casă privată în acest caz se poate face manual.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7 easy ways to go green for Earth Day - ABC7 New York